2 december 2020

Maandag 30 november 2020 kregen wij het droevige bericht van het overlijden van

Jac Thönissen.

Jac was al enkele jaren ziek, maar zijn overlijden kwam toch nog onverwachts en heeft ons diep geraakt.

Vanaf de oprichting van de Stichting Behoud Monumenten Steyl in 2008 is Jac nauw betrokken geweest bij het opknappen en de restauratie van het Ketelhuis.

Hij verrichtte hier vele hand- en spandiensten. Tijdens open dagen was hij onze de kassier.

Jac was een echte Steylenaar en was lid van diverse Steylerse verenigingen.

Wij wensen Mariet, Marcel, Pascal, hun partners en de kleinkinderen, héél veel sterkte toe om het verlies van Jac te kunnen dragen.

We zullen Jac voor altijd in onze herinnering blijven gedenken.

20 juni 2020

Een mooi filmpje gemaakt door Leo Kessels

12 mei 2020

Onze medewerkers hebben afgelopen maanden hard gewerkt om de klok weer in haar oude staat te restaureren. Inmiddels staat ze weer op haar vertrouwde plaats in het centrum van Tegelen.

7 april 2020

Alle evenementen zijn tot en met 7 juni afgelast. Dit besluit is genomen na maatregelen van het kabinet vanwege het Coronavirus.

Met het afgelasten van deze evenementen volgen we het advies van de overheid. Hou onze website in de gaten voor actuele informatie.

  • 5 april 2020

In memoriam:
Ketelbink van het eerste uur,
Jac Denessen (1939-2020)

3 April 2020

U kunt een dagje Steyl met een bezoek aan ons Ketelhuis uitstekend combineren met bezichtigingen van de Botanische tuin , het Wereldpaviljoenpottenbakkerij Hoogland, het Missiemuseumhet Schutterijmuseum en de tuinen van het kloostercomplex. Verder is een bezoek aan de benedenkerk met het graf van de H. Arnoldus Janssen en de kapel van de roze zusters zeer aan te bevelen.